Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Διευκόλυνση για τα όπλα


Σε μια σπάνια προσπάθεια διευκόλυνσης των κυνηγών και των κατόχων κυνηγετικών όπλων αποφάσισαν να προχωρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας μας, απαλείφοντας ένα μέρος από τη γραφειοκρατία που έως τώρα αντιμετώπιζαν όσοι επιθυμούσαν να κυνηγήσουν σε χώρες του εξωτερικού, ειδικά εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης...
Με τροποποίηση στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα όπλα και τα πυρομαχικά, τα συναρμόδια υπουργεία καταργούν την υποχρέωση εφοδιασμού με ειδική άδεια για τα όπλα τους, όσους πηγαίνουν για κυνήγι στο εξωτερικό και θέλουν να τα πάρουν μαζί τους.

«Γέφυρα» σωτηρίας για αργυροπελεκάνο

«Γέφυρα» σωτηρίας για αργυροπελεκάνο


Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης για να διασώσει έναν αργυροπελεκάνο που βρέθηκε τραυματισμένος στην Εδεσσα, ύστερα από πρόσκρουση πιθανότατα σε καλώδια της περιοχής...
Το τραυματισμένο πουλί βρέθηκε από αγρότη στην περιοχή Παναγίτσα του Νομού Πέλλας, ο οποίος και απευθύνθηκε αμέσως στην ΚΟΜΑΘ που με τους 9 δασολόγους και τους 64 θηροφύλακες που διαθέτει, καλύπτει ένα ευρύ δίκτυο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα...
Δύο δασολόγοι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας έσπευσαν αμέσως επιτόπου μαζί με κτηνίατρο και, μετά την παροχή των πρώτων

Ηφαιστειακή κηλίδα στον Ατλαντικό

Κηλίδα άφησε πίσω της υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη νότια του Ελ Χιέρρο των Κανάριων Νησιών, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.
Η κηλίδα οφείλεται σε δύο «ανοίγματα» στο βυθό και είναι ορατή ακόμη και από δορυφόρο αλλά δεν προξενεί ανησυχία στους επιστήμονες.

Το φαινόμενο, εξαιτίας του οποίου είχε εκκενωθεί προληπτικά μικρή πόλη που βρισκόταν κοντά στο σημείο της

Η χωματερή άνοιξε αλλά εμείς κάνουμε τώρα απεργία, λέει η ΠΟΕ -ΟΤΑ

Η χωματερή της Φυλής άνοιξε με την επέμβαση των ΜΑΤ και τα φορτηγά των ιδιωτικών εταιρειών μπορούν να εναποθέσουν τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από ορισμένους δρόμους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ... Θέμη Μπαλασόπουλο.
Τώρα όμως σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο - λόγω της κήρυξης 48ωρων απεργιών - το άνοιγμα της Φυλής δεν έχει νόημα καθώς οι εργαζόμενοι θα απεργούν ως την Πέμπτη.
Ο κ. Μπαλασόπουλος κατήγγειλε